Behandeling

Seks-coaching is een vorm van begeleiding, waarin speelse, natuurlijke en gezonde seksualiteit bewust gemaakt wordt, tot uitdrukking gebracht en geperfectioneerd wordt. Bij seks-coaching wordt gewerkt aan bewustwording, zelfwaardering, intimiteit, kennis over seksualiteit en seksuele relaties, seksuele technieken en het overwinnen van seksuele taboes en blokkades.

Bijna iedereen, jong en oud kunnen van tijd tot tijd een sekscoach gebruiken. Seks is een belangrijk terugkerend thema in ons leven. Het speelt een grote rol in onze intieme relaties. We ervaren allemaal wel eens dat het met de seks wat minder of helemaal niet gaat in ons leven. Dit kan allerlei redenen en oorzaken hebben. Wanneer u uw seksleven nieuw leven wilt inblazen, verbeteren of zelfs perfectioneren kan een seks-coach u (en uw partner) hierbij begeleiden. U kunt ook een seks-coach bezoeken als u specifieke thema’s wilt uitwerken. Hierbij kunt u denken aan klachten als vroegtijdige ejaculatie, vaginisme, angst voor seksuele intimiteit, impotentie, frigiditeit, teveel of te weinig zin in seks.

Zouden je klachten lichamelijk van aard kunnen zijn, dan raad ik aan medische oorzaken uit te sluiten, bijv. bij:

Andros Mannenkliniek, mannen vanaf 40-45, evt. ook voor vrouwen

Gynos voor vrouwen.

Bij de intake wordt het doel en de geschatte duur van de coaching samen met de cliënt vastgesteld en indien gewenst op papier gezet.  Ik verwacht van de cliënt  daarbij een proactieve houding in de therapie.

 

”Dennis. 36 jr”: Esther is afsprakentrouw en communiceert als er wat tussen komt. Ik vind haar oplossingsgericht, omdat ze met mij in gesprek gaat over de mogelijkheden en hoe we het kunnen aanpakken. Zij gaat discreet om met de informatie die ik haar geef en houdt zich aan mijn tempo. In haar professionele begeleiding houdt Esther ook rekening met mijn gevoelens om verwarring en misverstanden te voorkomen. Het is namelijk niet makkelijk, om met seksueel kwetsbare mensen te werken die zich zo “bloot” geven en wellicht meer verwachtingen zouden kunnen creëren.

 

Wat kan men verstaan onder seksuele disfuncties?

  • problemen met het seksueel verlangen (weinig of geen verlangen in seks of te groot verlangen; seksuele aversie en seksverslaving)
  • probleem met de seksuele opwinding (geen, weinig intens of kort aanhoudend gevoel van opwinding- erectie of lubricatieprobleem)
  • probleem met het orgasme (geen, voortijdig of vertraagd orgasme of ejaculatieprobleem)
  • pijn bij het vrijen (dyspareunie, vaginisme)

Een seksuele disfunctie kan objectief waargenomen worden. Het lichamelijk seksueel functioneren verloopt niet naar wens. De seksuele responscyclus is verstoord.

Wat kan men verstaan onder seksuele problemen?

Dit gaat meer over de psychische beleving; hoe ervaart men de seksualiteit? Er is sprake van een seksueel probleem wanneer mensen er niet in slagen een positieve beleving te koppelen aan seksualiteit of zich storen aan bepaalde elementen ervan.

Seksuele disfuncties en problemen kunnen samenhangen maar ook los van mekaar voorkomen. Vb. Een vrouw kan moeilijk een orgasme beleven, maar beide partners zijn hierop ingesteld, en hebben hun seksleven hieraan aangepast. Beiden voelen zich goed bij hun manier van seksbeleving. Hier is er sprake van een seksuele disfunctie, maar er is geen seksueel probleem. Omgekeerd kan het zijn dat er sprake is van een seksuele ontevredenheid over de frequentie bvb. zonder dat er sprake is van een seksuele disfunctie.

Andere problemen: genderidentiteitsstoornissen, parafilieën (afwijkende seksuele voorkeur), seks na ziekte (bvb. seks na kanker, seks en CVS), …

Surrogaatpartner:

Deze behandeling houdt in dat je leert vrijen met hulp van een surrogaatpartner. Deze persoon kan je helpen zeker te voelen op het gebied van liefde en seksualiteit. Het maakt niet uit wat je leeftijd en/of ervaring is.

Voor als je echte verbondenheid mist en je verlangt naar intimiteit, dan is het liefdespracticum een oplossing. Dit is tevens geschikt voor mensen die een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben en hierdoor moeite hebben met uit huis gaan, of een normaal intiem leven met een partner zullen beginnen of voortzetten.